Myofascial-hoidot

Myofascial-hoidoissa keskityn faskioiden, eli lihaskalvojen, liikkeen parantamiseen suhteessa muihin kudoksiin. Käsittelyssä menen syvälle kudokseen, jossa lähden hitaasti liu’uttamaan lihaskalvoja liikkuvammiksi. 

Myofascial-hoitoni kulkevat käsi kädessä liikunnan kanssa ja parhaaseen lopputulokseen päästään yhdistämällä hoito oikein kohdennettuun harjoitteluun. Faskioiden liikkuvuuteen vaikuttaa paljon myös ravinnon laatu. Pitkään jatkuvat staattiset asennot ja huono ravinto jäykistävät kehoa, jolloin lihaskalvojen keskinäinen liike heikkenee.

Ensimmäinen askel huonon liikkuuvuuden parantamiseen on oikein toteutettu liikunta ja laadukas ravinto. Näihin kiinnitän huomiota henkilökohtaisissa valmennuksissani. Myofascial-hoidot voidaan ottaa osaksi kuntoutumista, kun muutos on saatu alkuun.

Kuntoutus ja vammojen hoito

Myofascial-hoidot soveltuvat erityisesti urheiluvammojen ja leikkausten jälkeiseen kuntoutukseen. Käsittelyllä saadaan palautettua arpeutuneiden kudosten liikkuvuutta. Kuntoutuksen onnistumisen kannalta tärkeässä asemassa ovat myös oikealla tekniikalla suoritetut lihaksia aktivoivat liikkeet. Keskittyminen suorituskyvyn palauttamiseen voidaan aloittaa, kun lihasten aktivointi on saatu toimimaan oikein.