Valmennukset

”Give a man a fish and you feed him for a day; teach a man to fish and you feed him for a lifetime.”
– Maimonides

Rentoutuneen kehon ja mielen lisäksi terveyden tukipohjana on laadukas ravinto ja monipuolinen liikkuminen. Valmennukset toimivat stressinhallinnan tukena ja mahdollistavat pysyvät elämänlaadun muutokset. Ravittu ja rentoutunut keho alkaa automaattisesti kaivata liikettä.

Valmennusteni lähtökohtana on saada asiakas ymmärtämään oman käytöksensä ja kehonsa toimintaa. En tarjoa muutaman viikon pikaratkaisuja, vaan pidemmän aikavälin kestäviä muutoksia. Minulta ei saa paperille printattua valmista ohjelmaa, vaan periaatteet joiden ympärille voi rakentaa hyvän tulevaisuuden.

Valmennuksessani asiaks ottaa itse vastuun omasta terveydestään – en piiskaa ketään eteenpäin. Luomme yhdessä tarpeidenmukaisen ohjelman. Rutiinien ja kestävän muutoksen luominen vaatii pitkäjänteisyyttä ja sitoutumista. Tämän vuoksi valmennuksen kesto voi olla muutamasta kuukaudesta jopa vuoteen. Asiakas valitsee itse oman aikataulunsa. Jokaiseen valmennuskertaan sisältyy myös hierontaa tai äänimaljahierontaa, jotka parantavat jaksamista ja mahdollistavat uusien ravinto- ja liikkumisrutiinien omaksumisen.

Ravinto

Ravinnon osalta keskitymme luomaan yksinkertaisen kokonaisuuden, jonka avulla jokapäiväisestä painonhallinnasta tulee automaatio. Oikein tehty painonhallinta on nautinnollista, eikä aiheuta lisästressiä. Jokainen päivä voi olla kulinaristinen nautinto. Puhtaat, lähellä tuotetut raaka-aineet ovat ravintovalmennukseni ydin. Keskitymme myös tarpeellisiin, terveyttä tukeviin lisäravinteisiin.

Liikunta

Liikkumisen ytimessä ovat oikeat linjaukset, liikeradat ja tekniikka. Liikuntavalmennukseni periaatteet pohjautuvat pilatekseen ja omalla kehonpainolla tehtäviin harjoituksiin – keskivartalon, lantionpohjan ja vatsalihasten hallintaan sekä hengitykseen. Liikkeet ovat helppoja suorittaa mutta vaativat pitkäjänteisyyttä tuodakseen tuloksia.

Valmennuksen alkupuolella keskitytään kehon liikkuvuuden parantamiseen. Asiakkaan kehittyessä tuodaan harjoitteluun elementtejä, joiden avulla lihasvoima alkaa lisääntyä, ja asiakas voi halutessaan siirtyä kuntosaliharjoittelun tai muun itselleen sopivan lajin pariin. Ohjaamani liikkeet ja harjoitteet riittävät jokaisen terveen yksilön peruskunnon ylläpitoon kotioloissa ilman mitään suurempia hankintoja.