Äänimaljahieronta

Äänimaljahieronta on syvärentoutusmenetelmä, joka hoivaa lempeästi kehoa ja mieltä. Syvärentoutuksessa soitan pehmeästi asiakkaan kehon päälle asetettuja äänimaljoja. Maljojen synnyttämä matalataajuinen ääni sekä värähtely saavat kudokset resonoimaan ja tuottamaan kehossa syvän rentoutuneisuuden tilan. Jännitys laukeaa lihaksista, verenkierto paranee, kehon osat rentoutuvat ja lämpenevät, autonominen hermosto rauhoittuu ja aineenvaihdunta aktivoituu. Äänimaljahieronta saa kehon yli sata biljoonaa solua värähtelemään.

Avustettu rentoutuminen on oiva jaksamisen apuväline, joka säännöllisesti käytettynä tukee terveyttä ja ylläpitää hyvinvointia. Lapset ja vanhukset eivät tarvitse niin pitkiä hoitoaikoja, sillä he syvärentoutuvat usein nopeammin kuin muut ikäluokat.

Modernilla äänimaljahoidollani ei ole uskonnollista tai filosofista tarkoitusperää, vaan se on puhtaasti terveyttä ja hyvinvointia tukeva rentoutumismuoto. Äänimaljahoitoni perustuu kuitenkin yli 5 000 vuotta vanhaan idän kulttuurien käyttämään Veda-menetelmään, jonka mukaan ihmisellä on alkukantainen tarve muodostaa ääniä ja käyttää niiden tuottamaa energiaa hyödyksi terveytensä ylläpidossa. Saksalainen tutkija Peter Hess kiinnostui tiibetiläisten ja nepalilaisten tavasta käyttää ääntä hoitomenetelmänä. Monivuotisen tutkimustyön tuloksena hän aloitti kahdestatoista eri metallista käsityönä valmistettavien hoitavien äänimaljojen valmistuksen paikallisissa työpajoissa. Hän perusti Peter Hess Instituutin, joka kouluttaa äänihoitajia ja tekee muun muassa neurobiologista, pedagogista ja psykologista tutkimustyötä äänen hoitavista vaikutuksista.

 Äänimaljahieronnasta sanottua:

”Hieroja soitti minua. Kumean äänen värähtely vei minut unen ja valveen rajamaille painottomaan rauhan ja rentoutumisen tilaan.”
Pauliina Toivanen

”Olen muutaman kerran käynyt Jannen studiolla rentoutumassa äänimaljojen kumistessa.
Ei voi muuta tehdä kuin suositella ja patistaa kokeilemaan avoimin mielin! :) Jannen studiolla aika pysähtyy.”
Jaakko Kuukasjärvi